استرپتوکوک اینیه (Streptococcus iniae)، گونهای از استرپتوکوک است که اولین بار از دولفینهای آمازون در دهه ۱۹۷۰ جدا شد. این باکتری، یکی از مهمترین پاتوژنهای ماهی ها در سرتاسر جهان محسوب میشود بطوریکه در هر سال، ۱۰۰ میلیون دلار خسارت بر صنعت ماهیگیری وارد میکند. ماهیهایی مانند تیلاپیا و قزل آلای رنگین کمان به استرپتوکوک اینیه حساس میباشند. عفونت در ماهی به شکلهای مننگوانسفالیت، زخمهای پوستی و سپتی سمی (عفونت خون)، خود را نشان میدهد عفونتهای استرپتوکوک اینیه گاهی اوقات در انسان به ویژه افرادی که با ماهی سروکار دارند، دیده شدهاست مانند سپسیس، سندرم شوک سمی، التهاب پوست، مهره کمر و لایه داخلی قلب (اندوکاردیت). تشخیص این باکتری در آزمایشگاه با استفاده از روشهای مرسوم، مشکل است. استرپتوکوک اینیه را نمیتوان با استفاده از تقسیم بندی لنسفیلد، طبقه بندی کرد. تاکنون ۲ سروتیپ از باکتری کشف شدهاست.
روش سنتی افزایش طول و قطر الت | افزایش طول الت تناسلی از طریق طب سنتی