مصرف خوراکی های سنگین مملو از پروتیین های حیوانی موجب تعرق بیشتر می شود. تئوری این است که مصرف پروتیین حیوانی پر چرب باعث فشار بر سیستم هاضمه بدن می شود که می تواند بدن را بیشتر گرم کند.

از سوی دیگر بدن برای پردازش این خوراکی ها به انرژی بیشتری نیاز دارد که باعث سوزاندن بیشتر سوخت بدن می شود؛ این موضوع به افزایش دمای بدن و در نتیجه تعریق بیشتر منجر می شود
بنابراین در فصل گرما باید بیشتر خوراکی های سبک و کمتر پروتیین های حیوانی مصرف کرد و تا حد ممکن خوراکی های پایه گیاهی مصرف کرد.

همچنین خوراکی های سنگین مملو از کربوهیدارت نیز موجب افزایش دمای بدن می شوند زیرا سوزاندن گلوکز اضافی ناشی از این خوراکی ها به آزاد سازی انرژی و گرما منجر می شود.